instantanealluis
Concurs EXPERIMENTA 2013
de Lluís Piqueras - viernes, 19 de abril de 2013, 08:02
 

El proper diumenge, 21 d'abril, el Botànic acollirà la vuitena edició del Concurs "EXPERIMENTA". Concurs d'Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia, que organitza anualment la Facultat de Física de la Universitat de València, i que pretén convertir als estudiants d'ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius) en protagonistes actius i creatius de la ciència.

L'alumnat de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat de l'IES Lluís Vives participarà amb un projecte en la categoria de Tecnologia d'ESO sobre “l’Electromagnetisme i les seues aplicacions” (TE-08) i altre projecte de Tecnologia de Batxillerat sobre aplicacions pneumàtiques amb autòmates: “L’encunyador de targetes” (TB-08).

Durant la jornada, el concurs es transformarà en una fira oberta al públic general en la qual els participants podran mostrar i explicar els diferents treballs que opten als premis del concurs. Una bona iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania i millorar la cultura científica al marc incomparable del Jardí.

PROGRAMA:

10:00-13:00 h. FIRA DE FÍSICA I TECNOLOGIA

La Fira de Física i Tecnologia constitueix la fase final del concurs amb els projectes que han estat seleccionats en el concurs. L'exposició es mostrarà a l'aire lliure en diverses zones del Jardí. Els visitants podran formular totes aquelles qüestions que desitgen per comprendre els principis físics en els què es basen els experiments, i podran votar als concursants i projectes preferits. Simultàniament, en el taller Fisicalandia, els més menuts podran construir demostracions senzilles de física.

13:30 – 14:00 h. LLIURAMENT DELS PREMIS I CLAUSURA

A l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic tindrà lloc el lliurament de premis del concurs. El jurat estarà presidit per la vicerectora d’Estudis.

ACUDIU I DONEU SUPORT ALS VOSTRES COMPANYS, VOTANT-LOS !!

Més informació:

www.uv.es/experimenta

Polsa damunt de "EXPERIMENTA 2013" per visualitzar els projectes